Královská šance aneb pojď a pracuj v Anglii


Královská
Královská
  Realizace: 2016-2018

Projekt „Královská šance aneb pojď a pracuj v Anglii“ nabízí výbornou příležitost pro mladé lidi ze Zlínského kraje ve věku 18 – 30 let, kteří jsou evidováni na úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání po dobu 6 a více měsíců.

Účast v projektu je pro ně výbornou příležitostí, jak vyjet do zahraničí, získat nové znalosti a zkušenosti, které jim v budoucnu usnadní postavení na trhu práce. Vybraní účastníci pojedou na osmitýdenní pracovní stáž do Londýna, kde budou mít zajištěnou práci u vybraných zaměstnavatelů, ubytování, sociální program a po celou dobu pobytu budou mít v Londýně podporu v podobě mentorů, kteří budou připraveni pomoci a poradit, kdykoliv to bude během stáže třeba.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.


Stáhněte si letáček projektu.


16.04.2018 Zahraniční stáže naplněny


Ač se nám to zdá neuvěřitelné, už končíme a rekapitulujeme, co se nám povedlo během projektu Královská šance. Jsou to právě dva roky, co jsme projekt poprvé představili úřadu práce ve Zlíně a nabídli zahraniční stáž v Londýně první skupině mladých lidí bez práce.

Dále už vše mělo rychlý spád, do Londýna vyjely v doprovodu koordinátorky celkem 4 skupinky a 21 mladých lidí, kterým dvouměsíční pracovní pobyt přinesl nové zkušenosti a zážitky. Jsme moc rádi, že většina z nich po návratu nastoupila do práce nebo se do zahraničí vrátila. Někteří využili možnosti dalšího vzdělávání. Děkujeme za spolupráci úřadům práce ve Zlíně, v Kroměříži a v Holešově, děkujeme partnerským organizacím a našim mentorkám v Londýně, bez kterých bychom nepřišli na spoustu skvělých pracovních příležitostí a hlavně díky nim byly stáže ke zvládnutí i pro ty účastníky, kteří se octli poprvé daleko od svého rodinného zázemí. Díky mentorkám poznali jiné kulturní prostředí a zjistili, že světa není třeba se bát. Přejeme všem mnoho úspěchů a věříme, že budeme moci zase brzy podobný projekt realizovat.


Fotografie z projektu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

07.11.2017 Královská šance míří do finále


Již třetí pokračování má za sebou projekt Královská šance aneb pojď a pracuj v Anglii. Pětice mladých lidí ze Zlína, Kroměříže a Holešova přijela z Londýna s nadšením z nově nabytých znalostí a zkušeností. Všichni pracovali na obdobných pozicích jako jejich předchůdci a nejvíc vítali možnost zdokonalit se v angličtině v přirozeném prostředí.

Někteří z účastníků se již aktivně zapojili do profesního života. Jedna z uchazeček si splnila svůj sen a pracuje pro Polici ČR. Další ze stážistů prošel po návratu rekvalifikací, když si udělal kurz na programátora CNC, rovněž v rámci projektu. Nyní plánuje přesun do Prahy, kde by se chtěl věnovat nově získané profesi. Za zmínku stojí i stážista, který si zřídil živnostenský list, a odjel pracovat do Německa jako instalatér – tuto práci vykonával i v Londýně.

Poslední skupina se již věnuje přípravě, probíhají kurzy angličtiny, multikulturní kurzy a informační schůzky o životě v zahraničí. Do Anglie vyjedou poslední stážisté ve druhé polovině ledna.


Fotografie z projektu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

12.04.2017 Druhá skupina stážistů se vrátila z Londýna


Na začátku dubna 2017 se z Londýna vrátila druhá skupina stážistů. Všichni zvládli novou pracovní zkušenost výborně a přivezli si zpět spoustu zážitků a nových zkušeností. Skupinku tvořilo pět mladých lidí z Kroměříže a v Londýně pracovali v mateřské škole, v kavárně, v administrativě a v reklamě. Stáž nebyla jen osmitýdenní pracovní praxe, ale také bohatý kulturní program, který v Londýně zajišťovaly naše mentorky.

Stážisté se vrátili spokojení, někteří rozhodnutí, že se do Londýna vrátí. Oceňovali přípravu před odjezdem, péči, která jim byla věnována po celou dobu stáže a jak se naučili orientovat v cizím prostředí a komunikovat v angličtině. Snad nyní zúročí získané zkušenosti a najdou dlouhodobé pracovní uplatnění.

Aktuálně už probíhá intenzivní příprava třetí skupiny, která vycestuje do Londýna již v polovině května 2017.


Fotografie z projektu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

03.02.2017 Pracovní stáže v Londýně jsou velkým úspěchem


Projekt Královská šance aneb Pojď a pracuj v Anglii se pomalu dostává do své poloviny. Z pracovní stáže se vrátila první skupina uchazečů o zaměstnání. V Londýně si vedli výborně, získali cenné pracovní zkušenosti, zdokonalili se v angličtině, mnozí našli směr svého budoucího profesního uplatnění.

Mezitím proběhla příprava další skupiny, která svou stáž absolvuje od února do začátku dubna 2017.
Stáže jsou realizovány na pracovních místech dle profilu účastníků, nejčastěji jde o administrativu a marketing, ale také pohostinství a oblast péče o děti.
Projekt je realizován ve Zlínském kraji, první skupiny účastníky byly vybrány ve spolupráci s úřady práce v Kroměříži, v Holešově a v Bystřici pod Hostýnem.

Do projektu se může zapojit každý zájemce, který splňuje podmínky programu mezinárodní mobility pro znevýhodněnou mládež, tj. věk do 30 let, nejvýše středoškolské vzdělání a délka evidence jako uchazeč o zaměstnání min. 6 měsíců.


Fotografie z projektu - kliknutím zobrazíte větší fotografii