I přes ztížené covidové podmínky jedeme dál!


I

Z druhé pracovní stáže v Londýně se v minulých dnech vrátili čtyři účastníci projektu Královská šance II. Do Anglie odvážně vyjeli v polovině října navzdory koronavirové situaci.

Po příjezdu do UK museli stážisté na první dva týdny do povinné karantény, kterou ve zdraví přečkali ve městečku Broadstairs kousek od pobřeží a přesunuli se do Londýna, kde však po pár dnech vyhlásili celostátní karanténu.
Dva účastníci měli pracovat v uměleckém studiu Studio101 London, kde se stáž, byť ve zkrácené podobě, podařilo uskutečnit, jelikož studio zachovalo omezený provoz. Dvě slečny měly nastoupit do československé restaurace Bohemia House, která však musela úplně uzavřít provoz. Nicméně se nám podařilo zajistit pro ně náhradní stáž v administrativě.
V posledním týdnu se opatření v UK uvolnila, stážisté tak mohli využít možnosti vidět památky, muzea a další zajímavosti, které Londýn nabízí. I když byla jejich pracovní zkušenost ovlivněna současnou situací ve světě, přesto se stážisté vrátili spokojeni, plni nových zkušeností a zážitků. Poslední čtyřčlenná skupina by do Londýna měla vyrazit na jaře 2021.

Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii